loading...

IVANA FANTASTICNO ‘LETELA’ U ATINI: Najbolje otvaranje sezone u karijeri! Veliki uspeh

Rezultat je bio 6,98 metara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolja srpska atletičarka, svetska i evropska šampionka Ivana Španović nastupila je na mitingu u Atini i na najlepši način otvorila ovu letnju sezonu. Ivana je trijumfovala sa rezultatom 6,98 metara i ovo je bilo prvo pojavljivanje Španovićeve na zaletištu od osvajanja svetske titule zimus u Birmingemu, i danas je kao što je završila zimsku sezonu ušla u nastavak zlatne 2018. godine. Iz serije u seriju Ivana je bila sve bolja i bolja, rezultati su se nizali od 6,66 metara u trećoj seriji, za nijansu bolja Ivana je bila u četvrta serija gde beleži 6,71 metara, da bi u petoj letela do fenomenalnih 6,98m, ali nažalost uz nedozvoljeni vetar od 2,5 metara u sekundi.

 

 

Ivana je fantastičan rezultat postigla i u poslednjom pokušaju kada je uz maksimalno dozvoljen vetar 2,0 m/s skočila 6,92 metara. Upravo sa rezultatom 6,92 metara Ivana sada deli vodeću poziciju na svetskim rang listama zajedno sa Kanađankom Kristabel Netej, a ovo je i njen najbolji start sezone u karijeri.

 

 

– Odlučili smo se da nešto ranije krenem sa takmičenjima, odnosno da pre otvaranja dijamantske serije u Stokholmu odradimo jedan miting. Dugo nisam skakala u Grčkoj za koju me generalno vezuju jako lepe uspomene iz juniorskih dana. Mnoge rekorde sam baš u Grčkoj ostvarila, a evo i jedan i danas. Najbolje otvaranje sezone u karijeri. Skakala sam iz skraćenog zaleta tako da postignuti rezultati imaju još dodatnu težinu – zadovoljno je prokomentarisala Španovićeva.

(‘SrbijaDanas’)

(Visited 102 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.