loading...

NE MIRUJU: Večiti opet PRAVE sami sebi PROBLEME!

Povod javne polemike je nedavna poseta „Zemunelu“.

Verbalni rat na relaciji Partizan – Crvena zvezda dobio je novu epizodu. Posle izjave generelanog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića o poseti menadžera Jirgena Klopa „Zemunelu“, oglasio se i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

– U svojoj taštini oholosti, čovek, za kojeg 20 dana nismo čuli ništa o poslednja dva rezultata kluba koji predvodi, sada imputira Partizanovim čelnicima nekakvu nezrelost i objašnjava da je dres sa brojem 4, poklonjen kao znak pažnje Jirgenu Klopu, nekakva aluzija na broj primljenih golova Zvezde u Liverpulu. Kao mali prilog njegovoj doktorskoj disertaciji, sklon sam da ga podsetim da je Klop najveći deo svoje igračke karijere nosio broj 4 na dresu. Ovaj je trener pokazao izuzetno poštovanje prema Srbiji noseći na reveru znak Natalijine ramonde i Albanske spomenice u znak sećanja na veliki trijumf Srbije nad njegovom zemljom u Velikom ratu (Prvom svetskom ratu).

To poštovanje ovom njegovom gestu, naše crveno-belo navijačko aerodromsko osoblje nije uzvratilo istom merom, a ostaje prava misterija kojim je deduktivnim metodama uvaženi doktor tumačio simboliku broja 4 izuzev po onoj narodnoj da se „svako češe tamo gde ga svrbi“. Po toj njegovoj (Terzićevoj) neupitnoj logici, kada bi u goste Partizanu došao sadašnji trener Pari Sen-Žermena Tomas Tuhel i dobio na dres sa brojem 6, postavlja se pitanje kakva bi tada bila doktorova asocijacija, uprkos činjenici da je Tuhel tokom svoje igračke karijere u Študgeter Kikersu i Ulmu najčešće nosio baš broj 6 na dresu.

Nije on propustio ni da parafrazira Njegoša govoreći kako to „biva što biti ne može“. Njegoš i direktor Zvezde imaju samo jednu zajedničku odrednicu: Crnu Goru. Prvi je bio njen vladika i gospodar, a drugi begunac na njenoj teritoriji u vreme istrage interpola – navedeno je u pisanoj izjavi Vuletića dostavljenoj redakciji Monda.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.