loading...

SVE JAVNO I TRANSPARENTNO: FSS objavio provizije menadžera u srpskom fudbalu

Mnogo iznenađenja.

Fudbalski savez Srbije objavio je koliko su novca zaradili menadžeri od transfera fudbalera u sezoni 2017/18. Fudbalski menadžeri koji su posredovali u transferima igrača Crvene zvezde i Partizana, zaradili su skoro četiri miliona evra u periodu od juna prošle do februara ove godine. Potvrda toga je „Izveštaj o posrednicima“ koji je u objavio Fudbalski savez Srbije na svom zvaničnom sajtu.

Sejduba Suma

U izveštaju koji je potpisao Aleksandar Grdinić, predsednik Komisije za rad sa posrednicima FSS, podatke su dostavili Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Voždovac. Čukarički je za dva transfera svojih igrača isplatio provizije u iznosu od 147.000 evra, Voždovac je komisiju obavestio da transfer Igora Maksimovića nije realizovan pa nije bilo ni provizije za posrednika Borka Đukanovića, dok najveći deo izveštaja čine transferi fudbalera “večitih rivala”.

 

 

 

 

 

 

Ukupna suma naknade plaćene posrednicima u navedenom periodu je 3.971.736.77 evra, navodi se u izveštaju, pa kada se odbije “Čukinih” 147.000 evra, dolazi se do iznosa od 3.824.736 evra, koliko su menadžerima platili ili će tek platiti Partizan i Crvena zvezda. Zvezda je najveću proviziju platila firmi IP Consalting, za posredovanje prilikom sklapanja ugovora sa Ričmondon Boaćijem. Prilikom potpisivanja ugovora sa Zvezdom, u junu prošle godine, za Boaćija je plaćena provizija od 146.000 evra, a prilikom njegovog odlaska u kineski Đangsu još 409.200 evra.

 

Druga najveća provizija od strane crveno-belih isplaćena je firmi RNB sports consluting & managment u iznosu od 317.440 evra za posredovanje prilikom prodaje mladog Luke Ilića Mančester Sitiju. Kad je Partizan u pitanju najveće provizije otišle su Nikoli Damjancu i Zoranu Stojadinoviću, bivšem sportskom direktoru Crvene zvezde. Damjanac, koji predstavlja agenciju Falija Ramadanija Lian Sports, naplatio je 408.000 evra za posredovanje prilikom transfera Nikole Milenkovića u Fiorentinu. Stojadinović je dobio 320.000 evra za transfer Leonarda u Al Ahli. Za dovođenje najskuplje plaćenog igrača u istoriji Partizana, Sejduba Sume, menadžer Boban Savić od crno-belih je dobio proviziju od 252.000 evra.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.