loading...

NIKOLA TESLA, BOŽIJI FENOMEN: Evo šta je njegov otac video godinu dana pre rođenja genija!

Sveštenik Milutin Tesla izveštava o Božjem fenomenu 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, rodio mu se sin Nikola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikolu Teslu oduvek su nazivali „čudom na zemlji“, „neshvaćenim i posebnim genijalcem“, a njegova bezvremenska otkrića u tolikoj meri su zadivila svet da su se o njemu raspredale raznorazne teorije od one „da je poslat od samog Boga“, pa sve do one da „nije sa ove planete“.

Da je teorija o Božjem poslanju ipak izvesnija, otkrio je dnevnik Teslinog oca, sveštenika Milutina, koji je ovaj zapis objavio tačno godinu dana pre rođenja njegovog genijalnog sina:

 

 

 

„Lepi fenomen daje prostome narodu povoda od svake ruke suditi, umnijemu zritelju pak ostala je muka ta što ga se nije mogao sit nagledati, jer ovo pojavljenje Božije prirode toliko je trajalo, koliko bi čovijek mogao tako rekuć šinuti dlanom o dlan.

Juče bila je vrućina velika i vozduh ladan, nebo se smješilo i zvijezde sjajile kako igda; najedanput, blisnu od strane istoka, i kao kad bi zabuktalo trista luča potegnu na zapad, zvijezde ukloniše se, i bi reći sva priroda stade; pojavljenje pak preko svoda neba prolazeći činilo se je tako blizu, kao da bi ga iz praće dovatiti mogao, a čulo se je kao daleki vodopad i prosipajući od sebe varnice ostavljalo je modre pruge za sobom, i kad je šmrknulo za prvi brijeg, zaorilo se je tamo, kao da bi se srušila kakva velika kula, a odjek protezao se je u Velebitu na južnoj strani zadugo. Zatijem obuze časkom pomrčina i mirijade svjetila nebesnija ostadoše preblijeđene od lica ovog malog Božijeg fenomena.“

 

 

 

 

 

 

 

Zanimljivo je to što Milutin Tesla izveštava o „Božjem fenomenu“ 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, sledeće 1856. godine, rodio mu se sin Nikola.

(Izvor: Dnevno.hr, BeogradIn)

(Visited 39 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.