loading...

UDARNA VEST: VUČIĆ SE HITNO OGLASIO O KOSOVU!

 

 

 

 

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novembar biti težak mesec za Srbiju, zbog nekoliko poteza Prištine koji se očekuju, poput proglašenja Vojske Kosova i pokušaja da se preuzme energetska infrtastruktura na severu Kosova i Metohije.

 

 

 

 

 

 

 

 

On je na konferenciji nakon sednice Vlade, kojoj je prisustvovao, kazao da je zabrinut zbog obaveštenja Elektromreža Srbije (EMS) da prištinske institucije žele “na silu da uskrate prenos struje od Novog Pazara ka severu Kosova” i da se te institucije spremaju da 28. novembra proslave proglašenje Vojske Kosova.

Po njegovim rečima, takva odluka je u suprotnosti sa Ustavom Kosova i svim do sada postignutim medjunarodnim sporazumima.

“Protivpravno nas optužuju da sprečavamo slobodan promet električne energije – zato što Albanci kradu struju, a jedini razlog zašto Srbija na to reaguje jeste taj što onda i dalje možemo da kažemo da je elektromreža naša”, rekao je Vučić.

Naveo je da će rasprava o ovom pitanju biti vođena u evropskim institucijama 6. novembra, a da će odluka povodom toga biti doneta 9. novembra.

Vučić je rekao da će povodom toga uputiti pisma Nemačkoj i Francuskoj i podsetio da je po Briselskom sporazumu bilo predviđeno da se formiraju dve kompanije za proizvodju i promet električnom energijom, kojima bi upravljala Zajednica srpskih opština (ZSO).

“U međuvremenu ćemo imati i donošenje odluke o prijemu Kosova u Interpol i raspravu u parlamentu u Prištini gde hoće da ograniče delokrug svoje organizacije, posle čega ćemo postaviti pitanje čemu služi dijalog sa Prištinom”, rekao je Vučić.

On je kazao da će u predstojećem periodu biti potrebno “jedinstvo i snaga naroda više nego ikada” i da će se Srbija u skladu sa svojim “malim mogućnostima” suprotstaviti svim tim merama.

Izvor: Espreso

(Visited 118 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.