loading...

UŽASNA VEST: DARKO LAZIĆ PRESTAO DA DIŠE… ŠOK!

 

 

 

 

 

Život Darka Lazića i dalje je ugrožen, saglasni su lekari. Bez obzira na to što iz minuta u minut prate njegovo stanje i dobija neophodnu terapiju, njegova sudbina je pod velikim znakom pitanja.

 

 

 

 

 

 

 

Pulmolog dr Tatjana Radosavljević kaže da će njegov oporavak biti dug, jer pluća i rebra ne mogu da se imobilišu već moraju spontano da zacele:

– Povreda grudnog koša u slučaju politrauma je ozbiljno, životno ugrožavajuće stanje. Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje. Oporavak može da bude bez značajnijih posledica, ali može da dođe do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje.

Na pitanje da li bi Lazić mogao da ostane bez povređenog plućnog krila, naša sagovornica kaže da to sad nije lek izbora, već da bi to moglo da se dogodi tek nakon potpunog oporavka, ukoliko bude imao problema sa spontanim disanjem.

– Lekari sada jedino mogu da mu daju lekove i redovno mu snimaju pluća i čekaju da ona sama od sebe zacele – rekla je dr Radosavljević.

Kako nezvanično saznajemo u KBC “Zemun,” Lazić nije ni na jednom programu za operaciju, odnosno biće podvrgnut hirurškom zahvatu samo ako bude vitalno ugrožen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Srbijadanas.com

(Visited 5.499 times, 6 visits today)

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.