loading...

Devojčica na samrti zamolila Novaka Đokovića za uslugu, a njegov gest će vas dirnuti!

Novak Đoković ispunio želju mlade Japanke Tomoke Sumitanji, koja je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja. Tomokina poslednja želja je potpisan Novakov dres, srpski teniser munjevito reagovao.

obolela od raka krvi, leži u bolnici očekujući neizbežni kraj. Poslednja životna želja joj je bila da od Novaka Đokovića dobije dres na poklon.

Ambasada Srbije u japanskoj prestonici uspela je da ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je naš najbolji teniser odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragoceni suvenir biti poslat direktno.

Ta vest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, Ambasadi Srbije i našoj televiziji za pomoć.

„Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli“, rekao je Šigeki Sumitanji.

Tomoka je za Novak počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vreme kada još nije bio među najelitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se odnosio prema sakupljačima lopti. Volela je i da vidi kako imitira druge tenisere.

Japanka je u cunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, a od tada se o njoj stara ujak.

Boreći se sa dubokom depresijom i napadima panike, ona je prestala da pohađa školu, igra tenis i prati Novakove uspehe.

Mnogo meseci kasnije, dok je živela sa ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu.

Međutim, upravo u vreme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posledica unutrašnjeg krvarenja.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

(‘BeogradIn)

(Visited 5 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.