loading...

NAJNOVIJA VEST: Legija izlazi iz ZATVORA i NAPADA KOSOVO SA SRPSKOM VOJSKOM! HAOS!

 

Milorad Ulemek Legija stavlja ‘pakleni plan’ u akciju

Milorad Ulemek Legija je bivši pripadnik francuske Legije stranaca (u istoj poznat kao Brasil), član Srpske dobrovoljačke garde (poznat kao Legija), vojnik a zatim i komandant Crvenih Beretki (gde su ga najbliži zvali „Cema“).

Osudjen je na 40 godina zatvora i to vreme trenutno sluzi u podgoričnom ‘Alkatrazu’.

Legija je sve vreme planirao odlazak na Kosovo da ‘spasi državu’ i reši probleme ove vlasto.

Legija je pokušavao na svakakve drugačije načine da izađe iz zatvora

– Obojica su u režiranom procesu osuđeni zbog izmišljene, nedokazane krivice, na osnovu falsifikovanih dokaza, nazakonito pribavljenih dokaza i lažnih svedočenja – kazao je Šešelj, i ustvrdio da se i u izveštaju Evropskog komiteta navodi da se režim u „Zabeli“ može opisati „na granici neljudskog i ponižavajućeg“.

Skupština Srbije
Skupština Srbije

Šešelj je maja ove godine obilazio po zatvoru Legiju i Jovanovića najavljujući reveziju sudskog postupka, a navodno je za to dobio i ovlašćenje ovih osuđenih ubica.

Sam Šešelj je tada izjavio da je Legija, „zadovoljan uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem“, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

Legija je u poslednje vreme pravio sve veći pritisak na sebe i na Kosovu i stavio je sve planove u akciju kako bi pomogao.

Dao je vrlo važno ovlašćenje.

Lider SRS Vojislav Šešelj posetio u zatvoru Zabela Milorada Ulemeka. Nakon razgovora pokazao papir koji mu je predao Ulemek, osuđen za ubistvo Đinđića.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj, Foto: Alo! Vladimir Marković

Po izlasku iz Zabele, Šešelj je pokazao papir, na kom je rukom napisano da Ulemek daje Vojislavu Šešelju ovlašćenje da lider radikala sa svojim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kom je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije.

„Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja iulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen“, napisao je Ulemek.

Na navodnom ovlašćenju nema pečata, drugih podataka ovlašćenih lica, niti pečata notara.

Kako je Šešelj rekao za „B92“, Ulemek, poznatiji i kao Legija, zadovoljan je uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

Prema rečima lidera radikala, osim revizije postupka za ubistvo Đinđića, trebalo bi uraditi i kompletne revizije slučajeva ubistava Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Takođe je rekao i da je kod Ulemeka otišao, kao što je juče i najavio, „da zajedno oslobađaju Kosovo“, o čemu će sutra razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem, takođe osuđenim na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića. Ali, kako je rekao, ići će korak po korak, odnosno najpre će se pozabaviti revizijom sudskih postupaka.

Prema rečima Šešelja, sa Ulemekom je razgovarao više od sat vremena, a govorio je i tome da je Zabela jedan od retkih zatvora u kom je bio, a u kom su ga toliko rigorozno pregledali da je savetovao i Haški tribunal da se ugleda na srpski zatvor i njegove mere bezbednosti. jer, kako je rekao, da se u Hagu kontrolisalo kao u Zabeli, hrvatski general Praljak ne bi uneo u sudnicu otrov i tako se ubio.

Lider radikala je posetu Ulemeku i Jovanoviću najavio juče, na protestu protiv festivala „Mirdita, dobar dan“.

„Ja ću im preneti poruku da Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo. Za danas smo završili, mirno se povlačimo i odlazimo“, rekao je Šešelj.

Kako je danas izjavio, Ulemek i Jovanović su tražili da ih poseti lider SRS i da on želi da istera obnovu postupka protiv njih dvojice. rekao je i da SRS poseduje „jake argumente“, pogotovo kada je reč o Jovanoviću, jer su ga, kako tvrdi Šešelj, saslušavali pod batinama i pretili njegovoj porodici.

Šešelj je rakao i da će dvojici osuđenika „uplatiti neki dinar u pošti” jer ne može ništa da im unese u zatvor.

Razgovarali smo o raznim stvarima, ali najviše o merama koje treba preduzeti da bismo se izborili da mu se obnovi postupak. Ja ću se sad u to uključiti, zajedno s njegovim advokatom. On, zaista, raspolaže, snažnom argumentacijom – rekao je Vojislav Šešelj za ‘Espreso’

O kakvoj precizno argumentaciji se radi, lider radikala nije želeo da nam kaže, ali je naglasio kako će istu uskoro sistematično prezentovati u javnosti.

(Visited 282 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.